Stor, fet, geggig, klump med gröt!

Så har mitt huvud känts under dom senaste två dagarna! Men nu. Nu är det äntligen avklarat! Intervjun är gjord, uppsatsen är skriven och den muntliga redovisningen talad :). Så nu kan jag äntligen pusta ut en sekund innan det börjar om igen ;P.

Igår satt vi i skolan från morgon till 18.30 för att skriva klart uppsatsen som vi idag har redovisat. Jag mådde så psykiskt och fysiskt dåligt när jag kommer hem så det går inte ens att beskriva. Jag var helt borta i skallen och kroppen bara skakade, ojoj vad jag ska sova ikväll!

Det jobbiga med den här redovisningen var att den var individuell och på 20 jäkla minuter. Jag tyckte det kändes som år till att börja med men nu så här i efterhand så gick tiden väldigt fort faktiskt :). Man växer med varje uppgift!

Imorgon beger jag mig hemåt för en blixt visit, kommer nämligen att åka vidare mot Korpis på en gång för lite quality time med älsklingen :). Sen så blir det även en tripp till Pajala eftersom han ska spela där :)

Nu orkar jag tusan inte skriva mer!
Det får bli en längre uppdatering sen :)

Ibiza Journey 2010

Ibiza var magnifikt! Det var inte alls i närheten av bilden som jag hade i huvudet över hur jag trodde det skulle vara. Min bild bestod av minnena från programmet Ibiza Ocensurerat. För er som minns hur alkoholen flödade, stökiga människor som skrek och härjade, hade sex till höger och vänster och så vidare... Så var de dock inte!

Folket var glada och trevliga, fyllan låg på en behaglig nivå och alla var där för att njuta av musiken :). Klubbarna var packade men inte så att man var tvungen att trängas eller vänta i baren. Bara ren skär fullständig lycka :D!

Förutom klubb nätterna på Pacha, Privilege och Space så har vi njutit av god mat och gott vin :). Njutit till fullo av värmen och även spenderat lite pengar på shopping :).

Det fanns två minus totalt med hela resan och det var för lite tid, hade gärna stannat längre. Bara en dag till hade gjort så mkt! Det andra är att Fredriks kamera kom bort på Space, vet inte om den blev snodd eller vad som händer, borta var den då. Själva kameran spelar ju ingen roll, det går ju att ersätta men alla bilder vi hade tagit, alla minnen! Fotade så gott det gick med mobilen men det blev ju inga höjdar bilder direkt. Får tänka att man alltid kommer ha kvar bilderna i huvudet!
IBIZA!

Väskan är efter många om och men packad :)! Det blev lite tjorvigare eftersom att alla våra stora väskor gått sönder efter allt resande. Så nu har jag packat in allt i en handbagage väska, med lite våld och vaselin så gick det ;)

11.05 lämnar planet Kallax och 23.45 anländer vi till Ibiza, så då är det bara checka in, byta om och ut och clubba som gäller ;D. Så sköööönt det ska bli och lämna regn och rusk!

Syns på fredag :D


Pärlor och Snuff
I wanna come home


Främst för att det är min och Fredriks 1års dag idag och jag saknar honom så förfärligt! Min kärlek :D!!

Idag så har vi haft grupp arbete om turordnings spelet och efter det så har jag suttit med ett annat grupparbete tsm med Mathilda. Snacka om att utbildningen gillar grupparbeten ;)!

Nu så är jag precis hemkommen efter en runda på stan, eller en påse blev det visserligen men det är en hemlis ;).

Nu ska jag viiiila!

Appreciative Inquiry

Hoooh! Idag har jag och Mathilda genomfört en appreciative inquiry vilket på svenska översätts till uppskattande intervju där man endast fokuserar på vad som är positivt med en verksamhet. Jag kan ju säga att det inte var det lättaste att försöka komma på frågor som bara ska ge positiva svar! Vi var till en verksamhet som syftar till att integrera personer med psykisk ohälsa i samhället, främst inom arbetslivet. Väldigt intressant!

Eftersom att jag "jagade" upp mig själv innan intervjun så är jag helt slut i bollen. Men det gick ju självklart bra och det ska säkert inte bli några svårigheter med att skriva ihop det här till en uppsats :). Det värsta är avklarat :).

Imorgon är det förberedelse för turordningsspelet där vi ska debattera mot varandra som arbetsgivare och arbetstagare i olika dilemman med hjälp av lagen, huuuga! Fast det kommer nog också kännas skönt efteråt :).

Madde jobbar natt så jag har heeela lägenheten för mig själv och gissa vad jag ska göra?! SLAPPA! Oj så skönt haha. Men lagboken och arbetsrätten kan nog inte undvikas så lite läsning blir det allt :).

Ciao!

Västerbottenbo

Tycker fortfarande att det är konstigt att dom inte nämner Luleå i lokala nyheterna ;P.

Studierna får framåt, har nyss suttit och läst Organisation och omvärld - en nyinstitutionell analys av människobehandlande organisationer, *gäsp*. Bara titeln gör en trött haha. Men lyckades hitta ett kapitel om samverkan som vi kan knyta till uppsatsen iaf ;).

Fixat anteckningar från tidigare kursare och information från lärare - back on track :D.

Ikväll har Madde fixat biljetter till Sledslayers kickoff party på Mollys så vi hade tänkt dra förbi där en sväng :).

Helt sjuuuukt vad jag saknar Fredrik, att en människa kan ha så stor inverkan på en! Han betyder så enormt mycket för mig, min pussis :). På tisdag firar vi ett år tsm och tiden hit har fullkomligt flugit iväg och jag hoppas på många mer minst lika lyckliga år :D!

Hade väldigt gärna velat delta på Malinskis middagsbjudning!! Men jag hoppas ni får så kul utan mig iaf :).

Love you all!

Fackligt ansluten

Idag har vi fått information från Tria om vikten av att gå med i ett fackligt förbund (dvs deras ;)) samt att vi fick information från verksamma socionomer. Informationen tog 3 timmar och jag hade i förväg bestämt att jag bara skulle gå dit och äta en gratis macka och gå med på en gång eftersom jag redan visste att jag skulle gå med och pga att infon inte tillhörde kursen. Men det slutatde med att jag var kvar hela tiden, väldigt intressant :).

En av de verksamma socionomerna var en socialsekreterare och hon fick mig verkligen att bli intresserad av den inriktningen igen! Det var ju främst därför jag sökte utbildningen men det har ändrats många gånger på vägen. Jag tror praktiken kommer att avgöra mycket om vars jag kommer påbörja anställning, sen så kommer jag säkerligen byta område någon gång i livet :)

Efter skolan knatade jag en sväng på stan men höll tyglarna hårt och hörde rösten i huvudet som ekade "SPARA SPARA SPARA" så det blev inte mkt inköp förutom mat :). Fick dock ett par leggings av Mathilda i försenad födelsedagspresent, tack igen, riktigt snällt ;)!

Väl hemma har jag satt tänderna i boken "Introduktion till Arbetsrätten" och det var inte det lättaste! Nu har jag dock tagit mig igenom hela boken och känner att jag har lite kött på benen inför föreläsningen i samma ämne :).

Jag har även fixat anteckningar från tidigare skolkamrater till tentan jag släpar på. Även tagit kontakt med en lärare ang information jag behöver för att skriva klart min essä. Framsteg, framsteg ;).

Läste Fannys inlägg om skolångest och för första gången under min skolgång känner jag inte ångest. Visst känner jag att jag har mycket att göra, självklart. Men jag tar ett steg i taget, jag gör det jag kan och måste varje dag och mycket mer än så kan jag faktiskt inte göra. Känslan av att somna och veta att jag har gett allt idag är obeskrivlig och mer kan inte krävas :).En bild av min vackra utsikt på väg till campus ;)

Kämpa in i det sista

Nya planer. Diskuterade med familjen och de har ställt upp på att hjälpa mig ekonomiskt för att kunna fortsätta mina studier den här terminen. Detta betyder att jag kommer att stanna i Skellefteå och lägga ner hela min själ i att fixa det här. Jag KOMMER att fixa det här!


Studieuppehåll

Skrika! Jag vill åka ut i skogen och skrika för allt vad lungorna orkar. Skrika ut all frustration, sorg och besvikelse. Jag är inte alls glad just nu och det tillåts jag även vara. Min blogg kanske inte får mig att framstå som en speciellt glad person men det beror främst på att det här är ett ställe där jag får skriva av mig.

Jag har taggat upp mig för att påbörja studierna igen, inhandlat kurslitteratur, skaffat material, flyttat till Skellefteå för att slås av bomben - "Du har för dåliga studieresultat för att motta studiemedel". Min värld rasar... Som vanligt har jag bara mig själv att skylla. Det är jag som har försatt mig själv i den här situationen.

När jag tog studieuppehåll så fick jag informationen om att jag skulle läsa upp 2 kurser. Det jag dock glömt är att jag skulle ha läst upp dom INNAN jag påbörjade mina studier igen. Man får ha underkänt i minst 7.5hp och jag har underkänt i 30hp.

Jag har i nuläget inga alternativ förutom att ta studieuppehåll igen. Ni kanske förstår min enorma besvikelse även fast jag satt mig i denna situation själv. Det gör det hela ännu värre, det hade känts enklare om jag åtminstone haft någon att skylla på.

Den ena kursen jag släpar på kan jag inte examinera förrän i Januari och den andra kursen har jag inte fått information om när nästa omtentamen sker.

Istället för att ta ett års studieuppehåll så ska jag försöka byta studieort. Ansöka om att få börja i Umeå till vårterminen. Jag har därmot ingen platsgaranti där men jag måste försöka med alla medel jag har.

Precis ALLT som har med framtid att göra känns otroligt ovisst!


"Att det alltid ska vara nånting"

Fick höra den frasen tidigare idag och peppade ju självklart med att det kommer att lösa sig osv. Men nu står jag här och tänker samma sak själv, det är alltid någonting!

Denna gång är det CSN.. Pratade med en handläggare nyss för att höra hur det går med min ansökan och de har fortfarande inte fattat ett slutgiltigt beslut men att det lutar mot avslag eftersom att jag inte uppfyllt poängen från termin 3. Hur fan gör jag nu? Hur FAN gör jag nu?!

Känner mig totalt uppgiven och vet inte vart jag ska vända mig eller ta vägen. Har försökt nå min studievägledare men utan resultat så................

VAD GÖR JAG NU?!?!?!

Happy B-day to me ;)

Väcktes imorse med sång och paket, som att vara barn på nytt ;D. Fick min älskade, efterlängtade dator :D. Pörfans för att frakta mellan Luleå - Skellefteå och skolan - hem :). Pappa är dock på väg tillbaka med den till Expert nu eftersom att allt stod på norska och vi lyckades tusan inte få över det till svenska. Han lära mig lite norska ord dock som t.ex. papirkurv :P.

I övrigt så skulle vi egentligen på utflykt idag till Selets bruk men det är lite halv taskigt väder så det blir till att fixa det sista innan hemresan till Skeå. Det blir ju dock goo middag och efterrätt :D

Fick ett bidrag från farmor och farfar så nu blir det till att köpa träningskort, känner mig ruggigt taggad faktiskt :). Jag har byggt väldigt mycket muskler på hotellet och dom vill jag ju behålla :). Det är så praktiskt att gymet ligger precis utanför skolan också så då kan jag köra ett pass efter skolan innan jag går hem :).

Ciao!


Die Welle

Igår så såg jag och Madde på en tysk film vid namn Die Welle. "Under en projektvecka diskuterar gymnasieläraren Rainer Wenger autokrati med sin klass. Hans elever tycker att det är tråkigt att repetera nationalsocialism och tror att Tyskland aldrig åter skulle kunna etablera ett envälde. Så Wenger börjar med experiment som visar hur lätt det är att manipulera massorna."Han försöker alltså återskapa det Hitler lyckades med och lyckas faktiskt själv också beroende på hur man ser det. Vi fick i uppgift av skolan att se den här filmen och analysera den. Det jag i slutändan vill komma fram till är att jag rekommenderar er starkt till att se den för den var riktigt bra :). Filmen bygger även på verkliga händelser!

Nu är jag relativt nyanländ till Luleå och har varit duktig och förtidsröstat :). Nästa punkt är middag och efter det så blir det en tripp till Rutvik och hålla Mary sällskap och vice versa :).


Överhopad i arbete!

Jag hinner bara börja så börjar paniken sprida sig.. Fan också jag som verkligen kände mig taggad och som verkligen vill det här. Fick ett samtal från min studievägledare om att jag måste göra bort en uppsats (på 15 sidor) så fort som möjligt samt en tentamen på en 15p's kurs.

Har suttit och leeeeetat mina utkast av den tidigare påbörjade uppsatsen men utan resultat. Vilket betyder att jag kommer måsta skriva om den från scratch! Och hur mycket kommer jag ihåg från tiden innan studieuppehållet, inte mycket!

Sedan tentan som är i en kurs som heter att undersöka sociala fenomen om olika forsknings strategier, hur man sammanställer empiri, gör statistika formler, kvalitativa och kvantitativa. Denna tenta kommer att bli min död, det är siffror och formler som får all tidigare matte att ses som en barnlek.

Toppen av isberget är att samtidigt som jag gör båda dessa kurser så ska jag läsa kursen som jag nyss har påbörjat. Vilket betyder att jag kommer att läsa 3 kurser parallellt och jag får inte tag i någon kursansvarig lärare.

I det här läget hade jag ju kunnat sticka huvudet i sanden och ta ett studieuppehåll till som min studievägledare faktiskt t.om. rekommenderade men nej, jag har varit och är inställd på att ge järnet just nu och det är precis vad jag kommer att göra!

Ni kan ju kolla av om jag lever om några månader för jag kommer inte ens att ha tid att lyfta telefonen känns det som.

Wish me luck!Born to be a leader

Jag tror definitivt att det finns ledar material i mig men kanske inte att jag är en fullutblommad ledare. Men i grupper där ingen tycks ta initiativ så kliver jag automatiskt in och tar den rollen och har inget emot det heller faktiskt. Men Jag vill ju däremot att alla i gruppen ska känna sig lika engagerade.

Kursen som vi precis har påbörjat heter Ledarskap och organisation i socialt arbete, därav mitt nyfunna intresse ;P. Jag anser mig själv vara en reflekterande människa och när man precis har fått ny kunskap om någonting så lägger jag märke till omgivningen på ett helt annat sätt och fokuserar på andra saker helt enkelt. Nu har vi precis fått lära oss att ledare inte har gemensamma karaktärsdrag. Det har skett otaliga forskningsansatser för att försöka bevisa detta fenomen men utan lycka. Jag tror dock att intresset för att leda andra formas av uppväxten, erfarenheter och till viss del kanske även medfött?

Nu har jag precis plöjt igenom en engelsk, vetenskaplig artikel så jag slutar här. Lämnar er dock med detta;

Visste ni att om man ser någon annan gäspa och härmar detta beteende så är detta ett tecken på att man känner empati. Man känner med andra människor :)


RSS 2.0