Halloween och hemfärd

Idag så kommer min älskling tillbaka :D. Han ska spela med sina polare på Station 8 imorgon så då tänkte jag och Madde anordna en liten halloween fest :)! Jag tänkte vara en liten mus ;). Sen på lördagen så åker jag hem till Luleå med dom :).

I Luleå blir det luuugna puckar. Har iofs tagit på mig att vara fyllechaffis till Boden :/. Men det är ju pengar iaf :). I övrigt blir det lugnt! Söndag = mys och på måndag tänkte jag dra en lunch/fika med Malin på stan, någon mer som är på?! :D

Har nyss dammsugit och skurat så nu tänkte jag bege mig till ica och inhandla det som saknas till Lasagnen :).

Utredningssamtalet

I måndags så åkte jag till Umeå för att ha mitt fiktiva möte som socialsekreterare med en ung tjej och hennes mamma. Händelsen som lett till samtalet var att flickan ertappats på en fest där det funnits alkohol och narkotika och när polisen skjutsar hem henne så märker de att pappan är väldigt berusad. Dom kan knappt prata med honom, det spelas hög musik och det är ölburkar överallt, de får även veta att det finns två mindre barn som ligger och sover. Allt detta leder till en SoL 14 anmälan till socialtjänsten och det är där jag kommer in för att utreda familjeförhållanden.

Före samtalet så trodde jag att att döden var nära! Jag var så sjukligt nervös och kallsvettades rent ut sagt men så fort vi kom in i rummet och slagit oss ner så släppte ALLT! Jag kände mig så bekväm i situationen och det kändes som att allt bara flöt på.

Flickan (skådespelare) var som vilken tonåring som helst, fåordig, lite ifrågasättande och tillbakadragen. Mamman var lit mer "högljudd" och svarade på allt det som vi frågade. Hon blev lite uppstressad vi vissa tillfällen men samtalet gick väldigt bra.

Samtalet gick ut på att vi skulle skapa en relation till varandra, scanna av ytan, avgöra risk- och skyddsfaktorer, och ta reda mer om hur vardagen ser ut för familjen. Och vi fick faktiskt med det mesta!

Efter samtalet så kom skådespelarna tillbaka igen och läraren som lyssnat på samtalet. Vi gick igenom det som fungerat bra och det som fungerat mindre bra:
* Jag ingav ett lugn och skapade en trygghet för att berätta
* Jag såg bekväm ut i min roll och var inte rädd för att ta pauser
* Jag frågade dom "svåra" frågorna på ett bra sätt (om t.ex. pappans relation till alkohol)
* De tyckte dock att jag skulle ha ställt mer ledande frågor som t.ex. kände det jobbigt för dig? Istället för hur kändes det?
* Inledning och avslutning var bra
* Och nästan viktigast av allt, dom hade fått ett bra intryck av socialtjänsten och skulle inte ha någonting emot att komma tillbaka.

Behöver jag säga att adrenalinet pumpade efter samtalet?! :D

Nu ska jag sätta tänderna i kvantitativa och kvalitativa forskningsansatser, mindre roligt :/

H-o-m-e-s-i-c-k

Sådär ja, nu är motivationen och energin som bortblåst! Man kan likna det med att springa och komma till en stor stenvägg som är omöjlig att ta sig över. Men tro mig, jag ska allt hitta en väg runt den istället ;)

Imorgon ska jag till Umeå med min käre kollega (klasskamrat) och ha vårt första utredningssamtal med "vår" ungdom och vårdnadshavare. Jag är sjuuuukligt nervös! Det är så himla mycket som man ska hålla koll på under samtalen och så mycket man ska få med. Det svåraste kommer nog faktiskt bli att vara personlig, det är så skumt! Det borde ju egentligen vara det enklaste?! Det här är ju dock ett övningstillfälle, en övning för att jag senare ska kunna behärska allting. Ingen kan allt på första försöket (intalar jag mig själv)!!

I torsdags så kom F hit, ojoj vad underbart det var att få kramas igen och bara själva grejen att känna närhet :). Vi hyrde film, tog en fika på Waynes och bara njöt av varandras sällskap :).

I lördags så åkte han hem och jag och Madde gav oss ut på en sjuhelsikes promenad! Tror att vi var ute och knallade i drygt två timmar så det var ett under att jag tog mig upp för den sista backen ;). Efter det var jag d-ö-d!

Nu tänkte jag dra igenom ytterligare några böcker om samtalsmetodik!

Puss!

Sjukstuga

Sjukdomarna avlöser varandra i den här lägenheten men jag verkar dock ha klarat mig *peppar peppar*. Tobbe dras fortfarande med sin körtelfeber och Madde har precis åkt till vårdcentralen med misstänkt infektion på innerörat, hon får jätte ofta det som kan liknas med blodsockerfall och mår inge bra alls :/. Jag håller mig dock endast till ont i magen, kanske inte så kul det heller men men.

Fick lite smått panik över att vi ska ha vårat fiktiva samtal med ungdomen på måndag, shiiiit! Känner mig riktigt nervös men det är bara att nöta, nöta - plugga, plugga. Det svåraste är nog hur man ska hantera mothugg eller om ungdomen och föräldern börjar bråka sinsemellan men det ska nog gå bra, är rätt duktig på att bygga upp mardrömsscenarion ;).

Apropå mardrömmar som Marie nämnde, eller drömmar överhuvudtaget, så känner jag verkligen igen mig. Det är likadant för mig, drömmer sjukt mycket varje natt och det tar säkert en kvart varje morgon bara att intala mig själv att det aldrig har hänt. Men en förklaring kan väl vara att man lever ett aktivt liv och att det är så mycket att ta in och bearbeta på natten?

Vi behöver tid att drömma, tid att minnas och tid att nå det oändliga.
Tid att vara


Nu ska jag snart till skolan för gruppträff och sedan en föreläsning i dokumentation, yeey :P

Att leva är så häpnadsväckande att det inte blir mycket tid över till något annat

Därav mitt bristande bloggintresse. Lånade uttrycket av min käre vän Emily Dickinson haha ;).

Fredagen blev riktigt lyckad! Jag och Mathilda pratade om livet, det förflutna och framtiden :). Vilket säger sig självt om att det blev en låååång diskussion :P. Efter vinpimplande och filosofi begav vi oss ut till Allstar men där blev vi inte långvariga eftersom att det bara var en timme kvar till stängning ;).

På lördag blev det ett tidigt uppvaknande i och med att familjen kom hit på besök :). Vi lunchade, strosade runt på stan och tog det lugnt :). Riktigt trevligt :D.

På torsdag får jag ännu mera besök för då kommer min älskling hit vilket kommer att bli helt underbart!! Jag har inte träffat honom på tre veckor så att det kommer bli ett riktigt kärt återseende ;D! Looove is in the air...I Tveksamhetens Tid

I förrgår packade jag min väska och begav mig mot Umeå :). Umgicks med Camilla och Hanna vilket var väääldigt trevligt eftersom att vi inte träffats på ex antal månader :)!

Utöver tjejhäng så hade jag en samverkansdag med polis studenterna. Först så var det förläsningar om olika verksamheter där polis och socialtjänst samarbetar och sen hade vi diskussionsövningar i grupp :). Det var riktigt intressant! Men jag hade dock velat ha mer tid till diskussionsdelen som vanligt :P.

Idag har jag haft mitt praktik möte, det blev komplikationer sist så jag fick komma tillbaka. Hon trodde då i alla fall att jag har god chans att få på Kvinnojouren i Luleå :D.

Ikväll kommer Mathilda hit, vi tänkte dricka lite vin och surra :). Precis vad jag behöver!

Och imorgon kommer förhoppningsvis familjen hit (minus pappa) och besöker mig :D :D. Det ska bli så rooligt så :). Vi får se när jag kommer hem nästa gång. Kanske början av november? Hmm... Återstår att se!


Vart gick det rätt?

Idag har vi diskuterat ungdomskriminalitet samt narkotika. Vad det är dom leder till detta, vart det slutar och vad man kan göra åt det. Risk- och skyddsfaktorer är någonting som det talas mycket om, vad som hjälper och vad som stjälper. Det är mkt som kan knytas till ungdomsåren och tiden i högstadiet och jag skulle nog våga påstå att jag/vi levde i en riskgrupp. Det hade kunnat sluta snett men med hjälp av en underbar familj, en stark värdegrund och en form av omplacering så skedde aldrig detta. Det är så enormt mycket som spelar in och påverkar varandra.

Jag har så mycket mer som jag tänker angående detta men det blir svårt att formulera i bloggen. Många funderingar i alla fall :).

Jag tror att större insatser i mellan- och högstadiet spelar stor roll! Uppföljning av skolk, insatser för att förbättra och hjälpa dem som har svårigheter i skolan och så vidare.

Livin la vida skeå

Igår så bjöd Geng på tacos så vi var ett gäng som samlades för att avnjuta den goda maten, dricka kaffe och surra :). Det var verkligen trevligt! Tiden flög iväg och jag tror inte att jag var hemma förrän halv tolv :).

Idag så är planen att gå på bio med Mathilda och se the other guys, tror den är riktigt bra :).

Nu ska jag slapppaaaaa!

Rusande takt

Denna vecka har fullkomligt rusat iväg, kan inte fatta att det redan är helg! Eller inte riktigt än.. Är klar med grupparbetet för idag men jag har ett möte angående min praktik om 2 och en halv timme så jag orkar verkligen inte gå hem och sen tillbaka, så det är lite drygt. Men det finns alltid något att göra!

Som praktikplatser jag helst vill komma till så har jag valt Kvinnojouren Iris i första hand och Klara mottagningen i andra hand. Så jag hoppas verkligen på någon av dom :D. Förra året hamnade en del som enhets chefer vid äldreboenden och det är någonting som jag verkligen inte vill.

Men nu tänkte jag göra bort lite skolarbete, är ju bortbjuden på middag ikväll så då har jag inte tid ;D


Pendlande period

Just nu känns mitt inre som en känslomässig berg & dalbana. Skiftningarna sker snabbt och jag känner mig antingen på botten eller toppen. Undrar om det hänger ihop med skolan? Eller kanske hösten? Känner hur som helst igen symptomen. Men bara medvetenheten gör att jag kan "ställa om mig" till det "normala" igen, vilket är skönt att veta :).

So just bare with me ;)!

Idag är jag sjukt trött, givetvis självförvållat. Så nu har jag en 4 timmars föreläsning om prevention att se fram emot, yeeey. Känn min ironi ;P.

Lite mer om Korpis då :). Vi myste på jääärnet med gotta, god mat, bra filmer och bara allmänt mys :D! Jag lagade köttfärslimpa med buffalo ost och svampsås till vilket blev sjukt gott!! Undrar hur mitt liv sett ut idag om jag gått hotell och restaurang? Troligen väldigt annorlunda! Men jag har ju lite idéer för framtiden om hur jag kan kombinera dessa ;). På lördagen spelade Fredrik i Pajala och jag följde givetvis med. Det gick jätte bra och det var knök fullt med folk men det är ingen höjdare att sitta som åskådare eller hur man nu ska förklara det.

I helgen kommer förhoppningsvis min älskling hit och hälsar på :). Håller tummarna!

Nu - Prevention


Syns till jul?!

Alltså det kursen vi ska börja nu...... Nog för att man alltid stressar upp sig i början av en kurs när man ser allt som man ska göra men det här känns ju helt sjukt.

Vi ska göra en utredning tillsammans med polis studenterna i Umeå, vi har ungefär ett seminarium per dag (= redovisning el inlämning), plus en salstenta i förvaltningsrätt på slutet i december.

Utöver detta så har jag en tentamen i början av Oktober i en annan kurs, plus en uppsats som ska skrivas och examineras i januari.

Jag kan då inte klaga på att inte ha något att göra i varje fall :P

Så nu, efter en underbar helg i Korpis med min älskling så beger jag mig återigen söderut.
Adios!

RSS 2.0