Punkass Decepticon!

Haha, ibland får man vara lite otjejig, jag tycker nämligen att Transformers filmerna är gör bra :D. Tänkte se en som god natt film för någon dag sen men det var ingen bra idé för jag höll mig vaken tills den var slut :P.

Veckan har inneburit och kommer innebära jobb onsdag-lördag :). Det är gött, så jag får nåra slantar i plånkan nästa månad :P.

Börjar redan planera inför Falköpings trippen, vad tusan ska man ha med sig?! En fin klänning till Louise student iaf men sen då? Nåja jag har ju några dagar till på mig att planera :).

Igår så hade jag och Fredrik myskväll, vi grillade kotletter och åt sallad med jätte mkt fetaost till *mums*. Till denna makalösa middag så avnjöt vi lite rosé och varsin öl :). Man ska unna sig lite vardagsmys :). Sen spelade vi ett parti Chicago och glodde lite tv, wunderbart!

Vi har även varit och hängt affischer för kommande Extas kväll, i won't be there but u must ;P. Nä men jag är i Falköping då men annars så hade jag självklart infunnit mig!


Nu är jag nyss hemkommen från jobb och stan och har svängt ihop en bulldeg, här ska bakas :). Carina hade med sig jättegoda cupcakes till jobbet så jag kanske måste bjuda igen :).

Ciao!

Lyckorus!

Ni vet den där känslan som bara slår till som en blixt från klar himmel?! Känslan om att fan vad jag är bra, gud vad jag har underbara vänner, min familj är oslagbar eller ojojoj vad jag älskar min pojkvän ;D.

Min familj är verkligen oslagbar! De ställer upp i alla väder och jag hoppas och tror att jag gör det för dem också, försöker iaf :). Mikael hjälper mig med ALLT, frågar jag så vet jag att han alltid ställer upp - det är syskonkärlek det :). Att kunna prata med varandra och ge och ta :). Jag tror aldrig att vi kommer tappa kontakten eller något sådant som kan hända vissa familjer, vi är tighta haha :).

Vännerna - needs no words! Jag söker ett ord men jag hittar det inte, villkorslöst kanske? Det ställs inga krav, vi är alla olika och de finns alltid där :). Vi har gått igenom vått och torrt och det tror jag vi kommer att fortsätta med :D.

Fredrik, mitt ♥! Det är inte alltid lätt att handskas med mig och mina humörsväningar men han gör det med glans ;). Han förstår mig även fast jag själv inte tror att han gör det och han får min dag att stråla :). Han är den sista personen jag tänker på innan jag somnar och den första när jag vaknar och det kommer han alltid att vara ;)!


Tisdag - Lyckans dag!

Näe kan inte säga det, pengarna hann bara komma in och försvinna men that's life!

Vad är det för fel på vädret? Usch och fyy säger jag bara! Det finns som inget intresse att hitta på nånting. Men att laga middag och mysa med F känns inte helt fel :)!

Tänkte ge mig på att bli redhead igen men det gick inte så bra, höhö. Slängde i en extreme strong blondering 1++ i håret igår och det vart inte direkt någon skillnad, kanske blänker lite mer i brunt nu :P. Satte bara i längderna och försökte undvika hårbotten men längst ner i topparna är det ändå svart. Men jag orkar inte lägga ut pengar på ännu en blondering så jag ska snart sätta i det röda, hårbotten blir väl röd i varje fall ;P.


Fix & Trix

Idag så har jag och Fredrik haft späckat schema! Varit runt stan med grejer och köpt spray till cyklarna på Biltema :). Vi var även förbi Sambo en sväng men Fredrik fick stå för shoppingen den här gången, jag väntar på löningen ;D.

Detta blev då resultatet av omvandlingen av våra cyklar:


Fräscha bikes ;)

Min (ovan) fick bli mattsvart med stötfångare i lila metallic :)

Fredriks blev gul, röd och orange i en salig blandning :)

Lätt nöjd över sin nya fina Roma cykel :)

Sun is shining!


The weather is sweeet ;)

Dagen har inneburit följande:

* Schteeekt i solen
* Iakttagit Wille i poolen
* Glassat med hallon sorbet
* Löst korsord
* Och slutligen eldat på som en galning med vatten sprutan haha :)







Ikväll kommer Fredrik hit och vi tänkte väl hitta på nå bus och grilla banan med choklad ;D

Det tar på krafterna

Dagen började som utlovat med en tripp till Hägnan men till min besvikelse så fanns där inga djur? Inga hästar, grisar eller ens kaniner. Men Wille var lika glad för det och sprang omkring som ett jehu haha. Det var en massa andra barn där också som skulle ha någon form av baby sång och Wille verkade mäkta intresserad men där slog min blyghet in, inte kan man ju gå och tränga sig in i en grupp okända haha.



Väl hemma igen och efter mellis så bestämde jag mig för att plocka ur diskmaskinen och Wille sorterade tvätten. Plötsligt..... BANG! Plockar upp han och han är full i blod  och skriker som en stucken gris!! Trodde först att han slagit ut en tand eftersom han föll framlänges men det blev bara en fläskläpp och efter 2min vyssande och tutten så var allt fridens igen. Så ingen fara på taket men en rejäl fläskläpp!



På eftermiddagen fick han bada medans vi andra lapade sol :). Man får försöka suga upp varenda solstråle nu för det kommer bara bli kallare och kallare för var dag som går. Men jag tänker positivt och hoppas på effekt :).

Efter badet traskade vi ner till ladan för att lasta ved till stugan och hämta min nya kärring hojj, vad tycks?



Ids inte göra nånting åt den, den får se lite sleeeten ut :P. Det är ju en raritet haha!

Nu är jag hemma och tänkte testa den men ack så slö jag blev, däcka framför tv'n låter bättre ;)


Gullunge!!

Idag är jag uppe med tuppen :). Har haft en snabb visit på vårdcentralen och snart ska jag vara barnvakt åt Willeman, så jag tänkte ta med honom på ett Hägnan äventyr :). Äta lite glass och titta på grisarna, topp :).

Igår hade jag fullt upp men jag vet inte riktigt hur det gick till?! Var förbi ladan och hittade mig farmors cykel som jag fick ta :). Men den kan behöva lite underhåll, iaf färgmässigt! Efter detta så fick jag leka frisör och raka av Micke hans kalufs, kan ju inte riktigt misslyckas med den uppgiften :).

Hejpa!

Fimpar cancerpinnarna!

Igår tog jag steget, ett steg närmare ett friskare liv. Fast en och annan prilla kommer det nog bli iaf men jag kommer försöka så mycket jag kan att klara mig från allt. Kan alla andra så kan jag också :). Jag klarade mig 3 månader sist men det sprack på en fest med alla rökare så jag får försöka hålla mig borta från sånt den första perioden ;P.



Jag och F har börjat plöja igenom Saw filmerna och de är faktiskt mycket bättre än förväntat :). Jag vet inte riktigt varför jag inte gett dom en chans tidigare?! Trodde väl att jag skulle bli för rädd eller nå haha.



Idag så har vi schteeekt ytterligare lite till och han drog nyss till jobbet så jag hade tänkt sysselsätta mig med att leda reda på en cykel hos farmor och farfar :). Tänkte att jag kan ha den hos F så att jag kan cykla till jobbet i sommar :). För jag tror inte att jag orkar gå fram å back.

Helena out!


Solsting!

Måste ju utnyttja soltimmarna nu innan sommarjobbet börjar så idag har jag legat från 11 till 16 typ :). Men fyy så långtråkigt det är! Men vill man vara fin så haha :P.

Efter alla soltimmar så känner jag mig helt slut i huvudet! Gräset är grönt och äppelträdet har slagit ut, konstigt att man blir så glad av småsaker men heey jag klagar inte ;D.

Nu börjar det bli middags dags, ciao!


Här ska det brännas!

Solen dök upp så mellan 14-16 var det avancerad solning som gällde på baksidan med vattenspruta och sololjan i högsta hugg :)! Så nu har jag gått förbi pappa (alltid honom jag tävlar med) men det lär nog inte dröja länge innan han drar om mig. Tror aldrig jag har vunnit tävlingen :P. Imorgon blir det samma procedur i varje fall!



Efter detta så högg vi in på surströmmingen och den var lika god som jag kunde minnas :). Till efterrätt avnjöt vi kaffe och grillad annanas med turkisk yoghurt och lemon curd, mums!

Nu ska jag gå ut till sommarstället och slå på en rulle om jag inte ska leka frisör med Mickes hår. Han smet så fort det blev på tal ;P


Inge schteeek!

Vädret tillåter inte det, nog för att det är varmt men inte varmt nog så det så :). Igår gjorde jag som utlovat - inte ett piss! Såg klart säsong 3 av Californication och började se Requim for a dream men jag stängde av efter 15min. Det var ingen text och alldeles för mkt slang och drog prat för att jag skulle hänga med. Låg vaken mellan 00-04 och försökte sova men det gick inge vidare. Så jag fick sysselsätta mig med att sjunga med i låtarna som hördes från festen längre bort på gatan haha :).

Idag är en allmänt slö dag och jag vette tusan vad man ska hitta på. Ikväll blir det i varje fall surströmming :D


Is glass!

Ska det vara glass så ska det banne mig vara is glass ;D. Jag och Fanny avnjöt en efter att jag slutat jobbet och drog en promenad runt stan :). Nu börjar luleås befolkning komma ut ur sina vinter iden och det känns sjukt bra :). Hail summer!

Gårdagen innebar sak efter sak att göra så nu ska jag göra absolut ingenting! Tänkte iofs ladda batterierna för morgondagen för då jäklar åker sololjan fram, här ska schteeeekas ;D


Gjort sommar!

Inte fick jag nån frisedel bara för att jag är/var bakis inte! Så nu är altanen skrubbad och fin och jag har även tömt och städat ur sommarboendet :).
Före:
Efter:
Nu vill jag bara ha regn också så att det blir extra mycket mys :).

Solstrålar

Men vilket väder vi fick oss idag då? I början av veckan så stod det regn torsdag-söndag i tidningen och nu har dom ändrat till jätte fint väder, skönt :). Så jag har spenderat med att glassa på altanen med hallon sorbet och ett glas saft :).


16 blöta längder

Det blev att åka till badhuset och simma med F idag och hör och häpna - det var inte jag som gav upp!! Haha! Han tyckte det var lite långtråkigt så vi roade oss på att kasta boll istället haha :). Tyckte det var riktigt skönt att simma och hade lätt kunnat köpa ett simkort men det är lite bortkastade pengar såhär i sommartider och allt.

Tiden rusade iväg och nu är jag hemma och har precis glott hockeyn med min käre bror, 3-2 till Sverige :). Satt dock mest och läste i min nya bok och sneglade mot tv'n när dom började tjuta höhö ;P. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra men det blir väl tv'n eller nå.
Ciao!

Rivit ut sommaren!

Idag har jag varit ute i bodan och tagit upp sommarkläderna från kartongerna, men de var visst lite väl somriga för att börja använda nu. Shorts känns liiiite tidigt haha ;P.

Efter att ha provat allt och slängt det på sängen så har jag druckit kaffe med Emma och Wille, fast det var iofs bara jag som drack kaffe men det är sällskapet som räknas :).

I eftermiddag/kväll så har jag och F planerat att fara och simma på badhuset :). Undrar hur det kommer gå?! Var ju ett tag sen jag simmade sist och om jag inte minns fel så kunde jag inte gå dagen efter haha. Vältränad? Nae kan inte säga det :).



Imorgon är det kristihimmelfärd vilket firas med kyckling på grillen och en öl i handen hos Fnix :D

Apati

Är så sjukt less på att vara hemma så det är fan inte sant! Visst det är inget egentligt fel på att vara hemma men då ska det vara självmant och inte ett måste.. I och med röda dagar så är hotellet långt ifrån fullbelagt vilket innebär att jag inte kan jobba. Och utan pengar kommer man inte långt för att ALLT kostar! Det är ju inte direkt så att jag kan gå någonstans.



Nu när vädret börjar stråla så blir man extra sugen på att hitta på nånting också men man ledsnar ju som på promenader efter ett tag också. Hade velat fara och fika, simma, sola solarium, färga håret, äta glass, dricka ett glas vin, grilla med vänner, spela bilbingo, gaaah!

Får leva på solstrålen att jag ska till Falköping snart iaf, det ska bli så sjukt roligt. Tror inte att jag har varit där sen typ 2004?! Behöver verkligen miljöombyte så det sitter som ett smäck :). Tråkigt att jag missar Extas kvällen dock men det kommer ju fler :).

Är nyss hemkommen från Fanny där jag har observerat operation byta hårfärg haha :). Vi har även planerat lite kring onsdagen, någon som är sugen på ett glas rött?! :)

Grattis älskling, halvvägs till 50 ;)

Idag fyller alltså Fredrik 25 vilket firas med att inviga hans nya utemöbler och grill :D. Efter denna festmåltid så blir det tårta och fanta, allt i sin ordning :). Jag har inte gett min present än, håller lite på den :). Men jag har iaf kirrat en ayur veda konsultation, funderar på att också genomföra en, det ska ju tydligen vara nyttigt, få lära sig lite om sig själv :).

Annars har det inte hänt allt för mycket idag och tänkte åka hem med Micke, Emma och Wille sen efter tårtan. Gissa vad det blir då? Californication for sure ;D

Never be someone's slogan because u are true poetry!

Nu har mörkret fallit och jag finner mig själv sakna en varm famn att krypa ihop i. 10 mil som skiljer just nu och det är 10 mil för mycket! Har känt mig väldigt pluttig på sistone och det är så skönt att ha någon som kramar om mig och säger att allt kommer att bli bra. Lite klyschigt och Avatar likt men "Jag ser dig och finns här för dig". Ibland behövs det inte ens ord, bara att innerst inne veta.


I see you and my smile appears ♥

Fodran

Idag var det möte med Unionen som stod först på schemat. Mötet gick bra och vi redde ut lite olika versioner som vi fått från fd chefen och gick igenom hur vi ska gå till väga nu. Vi gick även förbi kronofogden efter mötet för att möjligen driva in hennes skuld via dom men det var tydligen ingen idé. Så nu har vi (som inte är fackligt ansluta) skickat in en privat fodran och angivit dröjsränta, förfallodag etc. Men troligtvis så försätter hon sig själv i konkurs och vi får ut våra löner från staten (det finns nog inga pengar att hämta i företaget). Så allt ser bra ut men det lär dröja och det är det som känns surt! Jag får suga på karamellen om att jag får ränta för varje dag som går istället.

Efter ärendena på stan så tog jag och Fanny (+ dogs) en skogspromenad på Mattisberget :). Det är nått speciellt med att gå just i skogen, knallar mycket hellre på där än längs nån gata :). Avslutningsvis så blev det kaffe och fika på altanen i solskenet såklart :).

Idag/Ikväll så händer det inte speciellt mycket alls faktiskt. F är och jagar bäver i tjottahejti och alla (dom flesta) andra jobbar så det blir en lugn hemmakväll med mitt älskade Californication - yes im an addict! Ska jobba imorgon också så jag behöver energin :).

This means war!

OMG!! Att det alltid ska vara nånting? Att det alltid ska krigas? Men rätt ska fan vara rätt. Det är inte vårt fel att vår forna chef hade en så orealistisk framtidsvision! Det är vid såna här tillfällen som man ska vara fackligt ansluten, istället får jag föra min egen talan och detta skall jag göra!

Fanny's hårfärgeri har fått mig sugen på att bli redhead again :)! Riktigt knalligt rött, det tycker jag är superfint! Visst behöver man färga håret ofta men det måste jag göra i nuläget också så det blir ingen större skillnad faktiskt. EFTERLYSNING; Någon som har en bild på mig som rödhårig? Skulle vilja se om jag verkligen passade i det haha!

Dagen har varit hektisk med skogspromenader och flytt av trägårdsmöbler så jag är helt slut i huvudet och i kroppen också faktiskt ;P. Jag och Fanny hade precis ett väldigt vimsigt samtal om vad som händer när och blandade ihop typ allt haha! Tror att vi båda två är lite övertrötta :). Har inte direkt fått nån enhetlig sömn inatt, too much on my troubled mind!

Imorgon är det möte med facket som gäller och sen är jag öppen för förslag :D

Arjeplog-Njallejaur

I lördags så styrde jag och Fredrik kosan mot Arjeplog efter ett snabb stopp i Njallejaur med att slå på strömmen. Väl framme i Arjeplog så bjöds det på grillat och efter det joinade jag F under hans spelning. Vi var båda rätt möra så det blev att hoppa in i bilen och börja köra på en gång efter spelningen. Eftersom att det hade snöat och vi hade sommar pjucks så var vi inte framme i stugan förrän efter fyra på natten.

Men då var vi rätt så övertrötta så vi såg lite film och åt mackor och drack te. I stugan handlar allt om njuutning :)! Så resten av dagarna har inneburit, sovning, grillning, bastubad och filmtittande, precis som det ska vara - massor av mys!

Eftersom att vi har tre kaminer så blev det mycket eldande och jag tror att vi t.om. kom upp i 32 grader haha. Lite väl varmt för min del men samtidigt skönt :).

Det har varit några riktigt sköna dagar och längtar redan tills nästa gång det bär av :D


RSS 2.0