Julen är över

Och snart även år 2010! Jag tycker tiden ruuuuusar iväg!!! Tror att mycket har med skolan att göra, jag är så fullt uppe i det så jag hinner inte riktigt med. Och snart är det (förhoppningsvis) praktik och jag tror inte att tiden kommer gå saktare för det ;). Men men, det går fort när man har roligt!

Julen var som vilken annan jul nämligen wonderful :). En mysig familjedag/kväll! Vi åt gott, öppnade klappar och avslutade med tomten är far till alla barnen haha ;). Alltså den filmen, jag kan se den gång på gång och blir aldrig less! Så bra :D

Men jul nr 2 som vi firade igår(?) var nästan ännu bättre :D. Wille var här och mamma tomtade haha :). Hans blick när "tomten" kom var obeskrivlig och obetalbar :D. Han visste inte om han skulle skratta eller gråta såg det ut som men han började aldrig gråta. Han satt mest förstelnad och såg fascinerad ut ;D. Det är inte ofta han pratar om saker som har hänt men jag vet inte hur många gånger han har velat gå till fönstret och vinka åt tomten som hade försvunnit för flera timmar sen :).

Sen så har jag ju även hunnit med två spelkvällar :). En hos Thess med brudsen som inte innebar någon vidare spellycka men kul hade vi :D. Den andra spelkvällen var hos Micke men där gick det inte riktigt att vinna eftersom att vi körde ölspelet ;).

Nu är jag precis hemkommen från bion efter att ha sett Änglagård 3 med mamma :). Den kan jag rekommendera!! Var lite orolig för att dom skulle förstöra den genom att göra en trea men det tyckte jag inte att dom gjorde :)

Förkylningsvirus i magen?!

Min (konstiga) sjukdom började i torsdags med feber och jag hade så kraftig feber att jag låg och skakade i en sjöblöt säng. Febern fortsatte till lördagen men började senare avta för att övergå till ont i magen, illamående och andra magsjuke beteenden. På söndag kväll ringde jag sjukvårdsrådgivningen och dom sa att årets förkylningsvirus kan te sig på olika sätt och att jag förmodligen fått den i magen. Kan detta verkligen stämma? Vad får man för ovanliga sjukdomar här i Skeå?! Körtelfeber, förkylning i balans sinnet och nu detta, haha.

Pga min åkomma så har jag inte kunnat gå till skolan vilket jag är sjukt missnöjd med men det har ju varit en omöjlighet. Trist ändå för att jag hade förberett mig och allting! Så nu måste jag göra en salstenta ist, hur kan man göra så?

Imorgon så kommer min snälla bror och hämtar mig :). Att åka buss med min mage känns inte lockande och jag har en massa saker här som jag tänkte ta hem.. Micke är så snäll så :)

Febrig & illamående

Det här med att sluta röka är lättare sagt än gjort! Jag mår verkligen skit dåligt! Har varit helt nikotinfri i ett dygn och nu ligger jag här utan att vilja äta eller röra mig, det är ju helt sjukt!!! Men jag härdar, tar en och annan Onico och dricker päronsoda, det funkar :)I övrigt har jag bara jobbat på uppsatsen idag och det är jag sjukt nöjd över :)

Cold Turkey

Nu jävlart är det dags! Pratade med Camilla igår och hon har varit rökfri i en vecka och nu tusan är det min tur också! Jag rökte en cigarett igår och ingen idag så det går framåt. Jag har iofs fuskat med snus men det tar slut idag och jag tänker inte inhandla något nytt preparat innehållande nikotin. Jag känner bara helt enkelt att nu får det vara färdigt, slut, finito!

Madde kommer inte hem förrän på söndag så jag tänkte barrikera mig i lägenheten tills gifterna lämnat kroppen haha ;P. Nä men det här kommer gå, känner det enda in i benmärgen!Idag så har jag ringt runt till ex antal anstalter såsom Kumla, Hall, Österåker, Salberga etc. Detta för att få information om ett behandlingsprogram som heter IDAP (Integrated Domestic Abuse Programme). Det är nämligen så att vi ska starta en fiktiv verksamhet och vår grupp har valt att starta en Mansjour där män som slår kvinnor kan få behandling. Dom flesta mansjourerna drivs ideellt så vår "verksamhet" skiljer sig på så vis att det är professionella som kommer att hålla i den plus att vilken man som helst kan vända sig till oss, de behöver med andra ord inte vara dömda för misshandel.

Jag har panik över min uppsats som jag håller på med och har tooootalt kört fast! Jag tänkte skriva om gruppens betydelse för behandling av missbruksproblematik. Nu har jag lämnat den idén och ska skriva om Equine terapi, lite plumpt översatt, häst-terapi. Så jag har verkligen arbete så det räcker och blir över i helgen!

Vissa i klassen har fått veta vart dom kommer hamna på praktiken och jag är mer än måttligt nervös om vart det kommer bli...!

Sötaste lilla tomten ;)

Lille Wille som jag saknar såååå :)


Klantarsel

Fannyfnix var här i helgen och vi hade det jätte trevligt :D. Blandade oss lite Sangria och tjattrade om livet :). Festen på 12:an var däremot ingen höjdare.. Studenter är lite... annorlunda? Men då räknar jag givetvis inte in mig själv eller mina vänner ;P.

Allstar var desto bättre men det är som Fanny nämnde alltid sällskapet som gör det och inte stället. Allstar är och förblir Allstar haha.

Under julhelgen så blir det faktiskt ingen utgång för min del, på tok för dyrt för ingenting! Möjligtvis att jag hakar på Fredrik till Lotus på juldagen, nån som är sugen?!

Idag så har jag haft grupparbete angående psykopatin och jag fungerade som gruppens uppslagsverk haha. Jag har ju läst ut 2 böcker om psykopati så nu känner jag verkligen att jag har en säker grund att stå på. Men det är ju faktiskt bara en grund :).

Imorgon så har vi föreläsningar mellan 09-17 så jag lär ju vara relativt slut när jag kommer hem! Jag lär däremot få lite mer energi kring sjusnåret för då kommer Fredrik hit :D.

Jaaaaavisst ja, rubriken!! Jag hade ingen väska med mig till Allstar så jag förvarade mitt bankomat- och körkort i Fannys plånbok och vad tror ni händer?! Glömmer ju självklart bort det så nu befinner sig mina kort och pengar i Luleå. Men Fredrik skulle ta med dom imorgon :D

Folkmyller!

Som tur var så skulle jag bara på Ica en sväng och tacka fan för det. Skulle aldrig kunna gå på stan när det är såhär mycket folk, hojja. Det är ju nästintill att jag får klaustrofobi för man blir ju verkligen instängd! Men men efter många om och trängsel så lyckades jag ta mig därifrån helskinnad ;P.


Men La Rambla är fortfarande oslagbar, här var det ju faktiskt lite folk(!).

Nu tänkte jag riva ut allting ur min garderob i försök att hitta nånting passande för ikväll :). Fanny ska komma hit så vi tänkte göra oss lite Sangria och sedan traska över till 12:an (studentboende) för där vankas det julfest :).


Pigg & Alert

Jag vet inte vart energin kom ifrån igår men den var väldigt välbehövlig och uppskattad! Sedan vintermörkret infallt sig så har jag varit mer eller mindre levande död. Men igår så tände det till, kanske beroende på att vi går en kurs som verkligen är intressant? Jag ser framemot föreläsningarna jätte mycket och det rör mig inte ens i ryggen att vi har föreläsningar till kl 17 :). I den här kursen tänker jag t.om. ge mig efter ett VG och det händer inte ofta för att det brukar vara skyhöga krav.

Igår så skrev jag klart en kompletteringsuppgift där jag skulle analysera nyinstitutionalism och sådana uppgifter brukar innebära döden men jag fick ihop 6 A4 som jag mailade in idag :).

Imorse for Madde till Björkliden och ska vara borta till nästa söndag så jag är all alooooone, boring! Men imorgon kommer Fankan hit och underhåller mig :D. I övrigt så kommer min tid upptas med skolarbete!


Depression & Självmordstankar

Igår hade vi föreläsning och ovannämnda var temat, vi satt till kl fem och diskuterade detta. Behöver jag nämna att jag var slut i huvudet när jag kom hem?! Huvudet bubblade med olika tankar (inte självmordstankar)!! Det som nästan slog mig som mest är hur svårt det kommer att bli att lämna jobbet på jobbet. Men dom flesta arbetsplatserna inom socialt arbete har så att man får träffa och prata med någon om hur man har det, jobbet och så vidare vilket jag tycker är väldigt viktigt eftersom att vi inte kan prata med någon utanför arbetsplatsen.

Föreläsaren har jobbat ett flertal år inom psykiatrin och han sa att den vanligaste diagnosen personer som besöker oss kommer ha är psykopati. Eller åtminstone drag av psykopati. Så snart ska vi ha en lång föreläsning om vad det innebär. En snabb psykopat "checklista":

* Talför/ytligt charmig
* Förhöjd självuppfattning/grandios
* Behov av spänning/blir lätt uttråkad
* Patologiskt lögnaktig
* Bedräglig/manipulativ
* Saknar ånger och skuldkänslor
* Ytliga affekter (känslouttryck i ansiktet)
* Kall/bristande empatisk förmåga
* Parasiterande livsstil
* Promiskuöst sexuellt beteende
* Tidiga beteende problem
* Saknar realistiska långsiktiga mål
* Impulsiv
* Ansvarslös
* Tar inte ansvar för sina handlingar
* Många korta äktenskapsliknande förhållanden
* Ungdomsbrottslighet
* Överträdelse av villkorad frigivning/utskrivning
* Kriminell mångsidighet

Det behövs inte alla "kriterier" men att man uppvisar ett flertal typiska karaktärsdrag. Att bara bocka av listan fungerar inte heller. Det tar en lång tid och klinikern går även igenom bakgrunds information, register, journaler och har många samtal. I boken står det även:

Märk att detta är ett instrument för kliniskt bruk! För att kunna använda den krävs utbildning! Du kan inte som lekman ställa en diagnos på dig själv eller människor i din omgivning! Tyckte att det är viktigt att nämna.

För att hoppa över till nånting annat så har vi även haft föreläsningar om LPT (Lagen om psykiatrisk tvångsvård). Det vill säga att personer med allvarlig psykisk ohälsa som motsätter sig vård, tvångsbehandlas. Detta är något som används väldigt restriktivt och det är inte vi inom socionom yrket som har hand om detta utan läkare/chefs läkare och sedan fattar en domstol ett beslut. Föreläsaren berättade att även personer under 18år behandlas enligt denna lag (men LVU är vanligare). Detta tyckte jag var intressant och gav mig ut i cyberspace och hittade en blogg som en flicka som är inskriven via LPT skriver så jag tänkte tipsa om den här.

Nu ska jag fortsätta med plugget!

Back to real life

Och det känns faktiskt skönt. Nu är det dags för sista växeln att läggas i och accelerera för fullt fram till jul (och även efter iofs). Det är intressanta grejer i görningarna vilket inkluderar att starta en verksamhet och som tidigare nämnts uppsatsen som dissociativ personlighetsstörning (psykopati - ordet används tydligen inte längre, undrar varför?).

Tiden hemma har varit lugn, mysig och harmonisk men nu är det tillbaka till kaoset som gäller, 07.50 går bussen imorgon :). Sen blir det ett litet uppehåll till nästa gång, nämligen 21 dec.

Dagen har spenderats genom att lulla runt i K-byn med familjen :). Tittat på lucia kandidaterna och kanske viktigast av allt, köpt fika haha ;). Jag hade tänkt lägga upp lite bilder men kabel från mobilen till datorn är borta?!. Det får bli en annan gång :).


Julklapps ångest

Vad tusan ska man köpa till alla i julklapp?! Har ju en budget också så det får ju inte vara alltför avancerat ;). Fanny tipsade mig om en sida med billiga leksaker iaf, hiko.se så där hade jag tänkt handla till lille Wille :). Sen så har jag och Micke sagt bort julklappar till varandra så då återstår käre mor och far och självklart Fredrik :).

Idag har vi påbörjat en ny kurs, handlingsstrategier i social arbete moment 2. Som ska handla om socialpsykiatrin och psykiska sjukdomar. Jag har preliminärt valt tema till vårt grupparbete, nämligen psykopati. Jag hoppas verkligen att vi bestämmer oss för den för det verkar sjukt intressant :). Jag har tjuvstartat lite och börjat läsa en bok som heter "Lär känns psykopaten", riktigt intressant läsning :). Den innehåller en massa exempel och löper på i berättar form, det tycker jag om!

Nästa moment i kursen är att vi ska ha ett samtal med en skådespelare som ska spela en psykisk sjukdom i ett akut skede. Det lär ju bli en jäkla upplevelse! Hörde om ett tidigare sånt här samtal när personen hade börjat skrika, springa runt i rummet, ifrågasätta allt, till att bli glad, ledsen och så vidare. Ni kan ju själva gissa vad det är för diagnos :).

Ciao!

RSS 2.0