Less på den här skiten!

For till jobbet imorse och nu är jag hemma igen, det gick inte. Förbannade uvi!! Så snart ska jag måsta ta mig till vårdcentralen och det är verkligen med sista energin. Men om jag nu får ett recept så har jag ingen möjlighet att hämta ut den för närmsta apotek ligger på örnäset och att gå eller åka buss finns inte!

Så behöver ni en chaufför på nyår så är det bara att slå en pling för jag lär väl knapra antibiotika medans ni skålar i champagne.

Vad innebär 2010 och vad har 2009 inneburit?!

Det ska bli verkligt intressant att se vad nästa år har för spännande på lager. Det gågna året har inneburit en massa toppar och dalar vilket livet gör hela tiden i stort sett. Höjdpunkten har då iaf utan tvivel varit Fredrik! Han gör min så fruktansvärt lycklig och allt känns jätte bra! Att vi har gemensamma intressen, samma syn på livet och ungefär samma framtidsutsikter känns underbart - jag har hittat rätt!

Steget till att ha tagit ett års studieuppehåll har inneburit väldigt blandade känslor faktiskt. Men min teori om att komma hem efter en dag på jobbet och bara kunna slappna av gick inte riktigt som planerat. Är det inte det ena så är det, det andra. Det som numera styr mina tankar är då självklart hur tusan jag ska få min ekonomi att gå ihop. December månad har inneburit sjukt lite jobb... Men det är bara att försöka se ljusglimtarna och inte ge upp! Ska ligga på arbetsförmedlingen som en igel!! Det är bara att inse att jag kommer vara fattig som en kyrkråtta fram tills 2013 då jag (förhoppningsvis) tar min examen :).

Sommaren 2009 har varit bland dom bästa i mitt liv trots att jag inte satt min fot utomlands (Finland räknas ej). Jag har varit fattig men lycklig och allt detta beror helt och hållet på mina nära och kära. Ingen nämnd och ingen glömd som man säger :). Undrar vad sommaren 2010 kommer att innebära? Jag har höga förväntningar :D! Den kommer förhoppningsvis att innehålla en massa jobb på hotellet så det är ju alltid ett plus! Jag hade gärna jobbat dag som natt för att spara ihop till någon spännande resa men då måste man ju få tillåtelse till det också :).

Att sedan flytta tillbaka till Skellefteå för att återuppta studierna innehåller också blandade känslor. Distansförhållande..... Men vill man så går det och jag vill verkligen få det att fungera! Det är ju trots allt bara 28mil t&r, Umeå's 60mil är ett senare problem. Denna gång jag beger mig så vill jag ha en alldeles egen lägenhet! Jag har alltid bott tillsammans med någon förutom i Ersmark (korridoren räknas inte som ensam) så jag tror att det kan vara nyttigt. Det känns även som att jag helhjärtat åker dit för att studera nu. Det känns på tok för ansträngande att lägga ner för mycket energi på att lära känna en ny klass när vi endast ska spendera 4 månader tillsammans.

Jag saknar dock guldklimparna som stått vid min sida i vått och torrt i Skellefteå. Vi har skrattat, gråtit, flummat, bråkat och allt som man gör med sin familj. Men nu får jag snart träffa dom igen, den nionde januari är det klassfest och den vill jag absolut inte missa! Så jag funderar på om det kanske blir ett lugnare nyårsfirande i Kyrkbyn möjligtvis men kan inte bestämma mig. Krogen eller att dra på en fest med okända människor är då i alla fall uteslutet! Vi får se :)

Ojoj, nu har jag lättat tillräckligt mycket på lillhjärtat ;)

Julen är överstökad!

Julen, jul- och annandag har passerat och idag är det en helt vanlig söndag! Juldagens festligheter spenderades i goda vänners lag och det ledde till utgång på Allstar :). Till en början tyckte jag att det gick rätt segt men det kan ju bero på att vi kom in rätt tidigt också. Men sen smällde det till och tiden flög iväg :). Träffade en massa gamla gammelstassare så det var roligt att uppdatera sig lite :). Träffade även en hel del andra som man inte träffat på år och dar vilket var väldigt trevligt :).

Men efter denna kväll så fick jag faktiskt nog med fest haha. Så igår hade jag istället spa-kväll hemma i Kyrkbyn med bubbelbad, ansiktsmask och veckorevyn. Inte alls fel :). Efter detta så såg jag på Da Vinci Koden (till och från iaf) och sen somnade jag som en sten :).

Nu tänkte jag snart bege mig hem till Lerbäcken och ta itu med städningen. Det ser ut som ett bombnedslag och jag har ingen aning om hur det gick till, vi har ju knappt varit hemma?! Ikväll kommer älsklingen hem så då blir det myspys på hög nivå till någon film, har saknat honom otroligt mycket!

Närmast på schemat står en bussresa på 50minuter, yeeey!


Planering & Killar

- Ingen bra kombination alltså, haha!

Idag så har jag varit på stan och fikat med Malinski, hittade även en skjorta på HM men mer än så blev det inte :). Shoppingen får vänta tills efter jul istället :). Det är inget vidare väder att vistas ute i måste jag säga, hujeda mig! Men vi får en snöig jul iaf och det tackar jag definitivt inte nej till :).

Närmast på schemat står storhandling och middag, när nu det blir av :P.


Men shiiiiiit!

Ikväll så har jag "roat" mig med att sätta ihop en malm byrå. Jag började med att uppskatta hur lång tid det skulle ta vilket jag lärt mig av arga snickaren och ställde in mig på att det skulle ta 1 timma men tji fick jag, 3 timmar och 20 minuter tog det! Gaaah, min kropp värker! Fredrik fick byrån i julklapp av sina föräldrar och när jag tillslut fått den färdig så märkte jag att det var fel modell. Han hade önskat sig den låga, breda men fått den höga, smala. Men det gör ingenting, vi får helt enkelt ha den i hallen istället och köpa den andra sen :). Då får vi förvaring så vi klarar oss :). I dagsläget så har vi 5 fullproppade garderober så det behövs verkligen mer!

Idag så har jag lagt ut 430kr på min uvi och en timme på jourcentralen! I en perfekt värld så skulle jag önska att medicinen var receptfri eller att man bara behövde besöka labbet och slippa läkaren. Symtomen är ganska lätt att urskilja så det är väldigt lätt att självdiagnostisera. Men men det var i en perfekt värld det :P.

Efter det så begav jag mig av mot K-byn för att laga köttbullar till julafton. Hoppas att dom blev bra, jag var nämligen så stressad att jag glömde smaka på slutresultatet men nog blev de säkert bra :). Efter detta så begav jag mig snabbt hemåt för att hinna mysa med älsklingen nån timme innan han skulle fara på jobbet. Vi kollade på Tillsammans, fan vad den är rolig den filmen alltså! "Men jag har svamp, då måste man få lufta!" hahaha.

Om jag räknat rätt så är detta min tredje nyktra helg i rad och det har varit väldigt skönt måste jag säga! Jag har satt upp som mål att vara nykter fram till februari med undantag för juldagen, annandagen och nyårsafton ;P. Det kan helt klart vara bra med nyktra perioder ibland.

Min dygnsrytm är illa tilltufsad men jag hoppas att jag tar mig i säng snart iaf, under kan ju ske.


Alltid lagom till jul och helg!

Nu när jag äntligen fått tillgång till bil och det är helg så ska jag gå och få uvi, alltid lika lägligt! Så då ska jag måsta släpa mig till jourcentralen åtta imorgon - men jag är inte bitter. Nåja jag ska väl vara glad att jag slapp få det på julafton.

Veckan som gått har varit fruktansvärt händelselös, har mest klättrat kring väggarna! Jag har inte fått jobba nånting, har inga pengar att ta mig med bussen, ingen bil, ingen hemma inom gångavstånd, ja listan kan göras lång - men inte är jag bitter.

Så nu sitter jag här hemma och känner mig allmänt slö men inte så pass trött att jag kan sova. Fredrik är på jobbet så inget sällskap har jag heller - men inte är jag bitter.

Okej liiiite bitter kanske jag är vid närmare eftertanke :P


Ute i goood tid ;P

Jag har redan varit och kikat på bokatag vad det skulle kosta att åka ner och hälsa på Camilla i Sandviken, 470kr t&r, det var ju ingenting :D. Men som sagt det är ju ett tag kvar :P. Vill åka NU dock men det går ju inte så bra för hon är inte ens hemma än haha.

Idag har varit en förbannat händelselös dag! Börjar bli riktigt less på det här nu, LÅT MIG JOBBA! Men jag förstår ju samtidigt, det är inte så många som bor på hotell nu osv men ändå.

En annan grej som jag har anledning av att bli irriterad på är att jag har beställt julklappar från Usa och England och dom har fortfarande inte kommit! Det var 18 respektive 14 dagar sen som jag gjorde beställningarna (suck) så idag skickade jag mail till dem för att undersöka saken. Det ena bolaget sa att jag skulle fortsätta vänta och det andra skulle skicka iväg nya grejer utan extra kostnad så vi får väl se vad som händer?! Det skulle ju som vara bra om jag skulle hinna få dom innan julafton!

SUCK för julklappar haha! Fredriks julklappar har ju som blivit förstörda också pga av andra händelser. Fuck a duck! Ska det vara så svårt att köpa julklappar hehe?
Underbara, söta, älskade William :)


Kronisk smärta

Kan inte ens tänka mig så fruktansvärt hemskt det måste vara att leva med kronisk smärta. Min smärta kommer en gång i månaden och varar 1-2 dagar och bara det känns näst intill outhärdligt. Jag får proppa i mig ipren för att kunna röra mig och idag har jag inte ens tagit mig upp ur sängen förrän för en timme sedan. Nåja det är ju faktiskt bara 1-2ggr i månaden plus att jag får en ursäkt till att proppa i mig choklad och vara allmänt bitchig haha :P. Det gäller att hitta små ljusstrålar i mörkret :P

Idag så har Fredrik lämnat mig för att besöka huvudstaden. Jag måste säga att det känns riktigt jäkla tråkigt att inte kunna följa med men man måste lära sig att leva efter sina begränsningar. Allt som allt skulle resan gå på närmare 4000kr och det känns som alldeles för mycket pengar att slösa på en helg. Det kommer ju faktiskt fler resor :).

Nu har jag iaf bunkrat upp med godis (choklad - vad annars?), senaste avsnittet av desperata (missade det), och hela sista säsongen av gossip girl :D.

Fruktansvärt söt låt måste jag erkänna!Du är allt jag nånsin önskat 
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

För du är där när ingen ser mig
Du är där när stormen yr
Du är där när natten skrämmer
Och du är där när dagen gryr
Och jag vill alltid ha dig nära
När som åren läggs till år
Och vad livet vill oss lära
Är att framtiden är vår

Lalala…

När som klockorna har stannat
Och tiden tycks stå still
Och man inte vågar säga
Det man längst i hjärtat vill
Då ska vi ta varandras händer
Då ska vi minnas denna dag
Och förstå vad som än händer
Är det alltid du och jag

För du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
All min längtan vill jag ge

Ja, all min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

Är tobak så äckligt?!!

Jag är så fruktansvärt röksugen och det är ett krig som pågår i mitt huvud. Ska jag åka till macken och köpa ett paket? Jag behöver ju bara röka en? Finns det någonting som säger att jag inte får/kan det? Jag behöver ju inte säga till någon, om jag borstar tänderna och duschar så märker ingen någonting, det blir som att det aldrig har hänt.

Men.... Sedan kommer motattacken! - Varför skulle jag? Vad får jag ut av att röka en cigarett?

Efter det så trycker jag in ett x antal prillor och försöker fokusera på någonting annat och råkade snubbla in på denna flashback tråd. OMG, är det verkligen så pass hemskt att röka/snusa? Jag skulle väl aldrig tvinga min partner att sluta eller välja bort honom som potentiell partner för att han är nikotinberoende. Men mitt sätt att tänka härstammar ju från 10år som rökare och detta är icke att förglömma.

Okej att man inte fattar tycke för någon som är nikotinberoende men att bli tsm och sedan ställa ett ultimatum tycker jag är fel. Jag slutade röka för min egen skull och tycker verkligen att det är skit tufft och jag skulle aldrig i hela mitt liv kunna föreställa mig hur det måste vara att känna sig tvingad till det. Okej att känna sig tvingad av fysiska faktorer så som astma, graviditet osv men av sin partner? No way Jose!

Let's face it, alla blir nasty av nikotin, vare sig det yttrar sig på utsidan eller insidan. Att snusa är bättre än att röka och det får faktiskt duga för tillfället.


Ikea tomorrow!

Yepps, härligt med en utflykt :D! För jag har inte direkt någonting som jag ska köpa :).

Dagen har fördrivit väldigt långsamt men ändå snabbt på något konstigt sätt.. Jag har inte jobbat idag så istället fick det bli bakning som tidsfördriv, bakade potatisbakelser och morotsmuffins, mmmm :).

På fredag så är det personalfest på fiskekyrkan. Men tänkte bara fara dit för att äta, inte dricka någonting, det sparar jag till på lördag när jag ska följa med Fredrik till Skellefteå. Det ska bli kul att träffa Camilla, Hanna och övriga korridoren igen :D. Det är så tråkigt nu när jag inte är rökare längre, då blir det inte av att jag ringer lika ofta :/. Det märks på min mobil räkning, på en månad hade jag ringt för 30kr om jag inte minns fel?! Hade dock skickat en massa meddelanden.

Nää nu får det vara färdigskrivet!

RSS 2.0