Får inte tiden att räcka till

Fick precis ett mail från min handledare i Umeå om att det är en obligatorisk träff i Umeå på onsdag. Där ska jag opponera på en tjejs PM (som jag inte fått). Jag har inte skrivit något eget PM för att jag inte fått informationen tidigare. Som tårta på moset så har jag tenta på tisdag. How the fuck is this going to work?!

Sen är ju planen att komma hem i helgen.. Pengar på bussresor hit och dit fullkomligt rinner iväg!! Så jäkla less på att åka till Umeå. Den enda ljusglimten är Camilla och Hanna :).

Men eftersom att jag får pengar på fredag så borde det lösa sig.


Pluggeliplugg

Hojja, får ångest bara jag tänker på det! Fick tillbaka omtentamen som jag gjorde sist och det gick verkligen inte vägen :/. Varför i h-vete ska jag kunna forskningsstrategier och metoder?!

En annan tenta på tisdag men den har jag iaf större förhoppningar på :). Måste bara nöta lite mer i böckerna :).

Igår så blev det att mys dricka lite glögg och vin och ta en tripp till Allstar :). Mycket trevligt! Själva Allstar är väl ingen höjdare men det är ju sällskapet som gör det :).

Så nu sitter jag här och funderar på vilken film det blir att titta på men det lutar mot senaste Harry Potter (innan den som går på bio). Tänkte se bio versionen med nästa helg när jag kommer till Luleå (om det inte blir spelning för hans del?). Och med min vanliga tur så blir det säkert spelning ist... På fredag blir det att serva på Malins padres julfest :). Easy cash!

Åter till slappa å slöa :)

Butterkaka och mys

Dagen började med att jag skjutsade mammsen till jobbet och åkte vidare för att hämta F från jobbet :). Väl hemma igen så blev det en liten powernap och mys :). Men i huvudet ekade en idé Buuuuuuutterkaka, haha! Sagt och gjort, jag gick upp och påbörjade projektet :). Det var faktiskt inte så svårt och underbart gott :D.



Efter lite filmtittande så fick jag vara barnvakt en stund och påbörja middagen som bestod av älgfärsbiffar med ost och spiskummin och klyftpotatis, namminamminam som Wille säger ;P.

En bastu, lite fika och kaffe senare så var det dags att skjutsa F till jobbet.... Alltid lika tråkigt med avsked! Wtf jag kom ju nyss? Jag har inte alls varit i närheten av att hinna med allt som jag hade tänkt under min hemmavisit. Men men, jag taggar inför jul "ledigheten".

Nu ska jag se ett avsnitt till av tre kronor, jaaaa jag är fast ;)


Ung och Bortskämd

Jag måste tipsa om ett program som jag såg igår! Det heter som rubriken förtäljer, ung och bortskämd och sänds på ettan. Det är sjukt underhållande och skrämmande. Det visar kanske på hur mycket man tar efter sina föräldrar? Nåväl, titta och bedöm själva :)



Tio extremt bortskämda ungar bor tillsammans och måste klara sig själva. De som tar minst ansvar röstas ut - av föräldrarna.


En helg i familjens tecken

Denna helg har jag bara tagit det lugnt. Fast iofs, riktigt lugnt blir det nog aldrig med ett busigt barn i närheten ;). Han lyckades hålla mig vaken till halv fem imorse. Det enda positiva är väl att det var av skratt och inte gråt ;P.







Nu sitter jag hemma och chillar efter en avslappnande bastu och väntar på att F ska sluta jobbet och hämta upp mig :).

När mörkret faller

Igår så var jag barnvakt och det gick hur bra som helst! Ojoj vad vi myste :). Wille satte sig i min famn och gosade en timme medans vi kollade på tv och sen somnade han, lätt som en plätt :). Har nog aldrig varit med om att han har suttit still så länge :P.


(Ett heeelt år sen :))

Igår var det även dags att bara vaniljkrämbullar med saffransdoft, väldigt smarriga blev dom :). Recept finns här för den intresserade. Egentligen så tycker jag inte direkt om saffran men till dom här passar det bra :).



Efter att ha hämtat Emma igårkväll så fastnade vi i När mörkret faller, den kan jag starkt rekommendera!! Jag var urtrött men tvingade mig att vara uppe till 02 för att se klart den :D. Mamma sa att det är en typisk-mig film, den handlar om kvinnomisshandel, hedersmord, vittneshot, homofobi och liknande. Har du inte sett den - se den!



Vaknade åtta imorse av att Wille vaknade så jag gick upp och myste med han och kollade på barnprogram. Toppen start :)


Im coming home

Om 24 timmar är jag äääntligen i Luleå! Jag har haft sjukt mycket hemlängtan och nu är det äntligen dags :). Sen att jag ska vara hemma en vecka sätter ytterligare ett leende på läpparna. Då hinner jag umgås med familj - vänner - och F utan att få dåligt samvete för att jag inte hinner med att umgås med alla :)

Men plugget får jag inte glömma. Funderar på att ta med mig två väskor, en för kläder och dylikt och en för kurslitteratur. OMG det är inte lite att plugga in till tentan! Socialtjänstlagen, Förvaltningslagen, Föräldrabalken, Tryckfrihetsförordningen, Offentlighet och sekretesslagen och hur många övriga böcker som helst! T.ex. handläggning inom socialtjänsten på 500 sidor, suck! Men intressant är det faktiskt :)



Nu ska jag ta tag i mitt liv, hasta luego!

Slöseri med dyrbar tid, energi och pengar

Vi åkte buss i 2.20h för att vara i Umeå 1.30h och sedan spendera 2.20h på bussen hem. Bussbiljetten står skolan för men det får vi lägga ut för nu. Tycker bara att det är så sjuuukt onödigt!! Polis studenterna var inte direkt intresserade av det vi hade att säga och vice versa.


Men resan var ändå VÄL värd eftersom att jag åkte en dag tidigare och fick spendera till med bruttorna Camilla och Hanna :). Vi tog en söndagsfika på stan och fick oss up to speed :D.

Efter detta gick vi hem till dom fast utan Hanna som skulle på kalas. Camilla hade laddat hem Tre Kronor hahaha! Vi hade inte så höga förhoppningar och antog att det skulle vara jätte "b" men tjii fick vi, 5 avsnitt senare :P. Så nu är jag väl så illa tvungen att se klart hela serien ;P.

Vi fastnade givetvis i långa förtroliga samtal, vilket vi alltid gör och som jag uppskattar väldigt mycket! Vi delade våra takar om livet, våra innersta tankar, utan minsta tendens av att bli dömd för det som sägs. Sen så vet vi båda två att det som sägs aldrig lämnar rummet heller, vilket såklart är en förutsättning i sig :). Jag kan säga att det var månader sen jag sov så gott och jag tror inte att det har med deras sköna soffa att göra (nog för att den är jäkligt skön;)).

Nu har jag två skoldagar att gå igenom och sen blir det hemfärd :D.
Jag kommer att vara i Luleå 18-26 Nov!

Vart tar tiden vägen?!

Just nu har jag verkligen inte kontroll över tiden. Var det inte måndag nyss?! I tisdags hade jag ett seminarium i Offentlighet och sekretess lagstiftningen, vad får jag egentligen säga och till vem? På onsdagen var det dags för litteratur seminarium där jag skulle läsa två vetenskapliga artiklar, sammanfatta dom och skapa en diskussion som sammanlagt skulle ta 30min. Och igår så lämnade min grupp in vår övningsutredning på 12 sidor. Vi hade glömt bort den där uppgiften eftersom att det var så mycket annat så vi kom på det i måndags, jisses vilket turbo skrivande!

Just nu försöker jag samla mig lite för att gå till bibblan och göra nästa uppgift i rättens gränser som ska redovisas på tisdag. Plus att på måndag ska vi tillbaka till Umeå för uppsamling med polis studenterna.. Haha, ett jäkla rännande och görande!

Är lite i valet och kvalet men det blir nog att jag åker lite tidigare till Umeå för att hälsa på brudarna. Madde är i Björkliden så jag är all alone.

Nåja, pump up the volume and seize the day :)




Plötsligt rubbas hela min existens

Det är lätt hänt att man glömmer bort hur bra man faktiskt har det och hur tacksam man verkligen kan kalla sig. T.ex. så uppskattar man inte att man har hälsan förrän man är sjuk. Man uppskattar inte vädret förrän det kommer en kallare dag. Det finns alltså mycket som man inte uppskattar förrän det är borta eller läget förändras. Sen så finns det givetvis större saker av betydelse.

Just nu bor det en stor, tung, svart boll i min mage. Den kom snabbt och oundvikligt men den är desto svårare att bli av med. Men jag hörde en klok person säga idag att lycka är inte ett konstant tillstånd utan slår till som en solstråle från himlen. Och att livet går ut på, att samla solstrålar.

Dags att leta solstrålar!



You hold the key to your happiness in your hand!

Sötungen!

Nämnde i ett tidigare inlägg att vi varit på Hägnan och haft en photoshoot och lovade lite bilder. Mina blev dock inte lika bra som dom andras men det kan bero på att dom hade kameror och jag mobil :P



Plus att han inte ville stå still ;P



Men kul hade han :D


Chilinudlar med Kyckling

Ni kanske märker hur mycket jag har att göra en fredagkväll :P. Nämen jag gjorde det här till middag och det blev grymt gott så jag var tvungen att dela med mig :)



Ingredienser:
250 g äggnudlar
3 kycklingfiléer, 500 g
1 msk vetemjöl
1 röd chilifrukt
4 salladslökar
1 röd paprika
2 msk rapsolja
100 g sockerärtor
2 msk japansk soja
1 msk honung
3 msk sweet chilisås
1 dl vatten
½ citron
1 tsk salt
2 krm peppar

Gör så här:
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Strimla kycklingfiléerna, vänd dem i mjölet.

Skölj, kärna ur och strimla chilifrukten. Skölj och strimla salladslök och paprika, spara lite lök till garnering.

Fräs kycklingen gyllene i oljan i en stekpanna, tillsätt chilifrukt, lök, paprika och sockerärtor. Fräs 1 minut.
Tillsätt soja, honung, chilisås och vatten, låt puttra ihop.

Pressa juice från citronen över kycklingen, tillsätt nudlarna.
Smaka av med salt och peppar.

Men shit det är ju jag!

Jag gjorde ett personlighets test, mest för skojs skull och det konstiga är att det stämde helt sjukt bra! Tyckte faktiskt att dom lyckades fånga mig till punkt och pricka. Men samtidigt kan det nog stämma in på många :). Här kommer lite av grejerna som jag tyckte stämde bäst, det är dock på engelska. Och för att förstå det lättare så är jag INFP (Introverted Feeling with Extroverted Intuition - en idealist)

INFP's are focused on making the world a better place for people. Their primary goal is to find out their meaning in life. What is their purpose? How can they best serve humanity in their lives? They are idealists and perfectionists, who drive themselves hard in their quest for achieving the goals they have identified for themselves.

They are on a continuous mission to find the truth and meaning underlying things. Every encounter and every piece of knowledge gained gets sifted through the INFP's value system, and is evaluated to see if it has any potential to help the INFP define or refine their own path in life. The goal at the end of the path is always the same - the INFP is driven to help people and make the world a better place.

Generally thoughtful and considerate, INFPs are good listeners and put people at ease. Although they may be reserved in expressing emotion, they have a very deep well of caring and are genuinely interested in understanding people. This sincerity is sensed by others, making the INFP a valued friend and confidante. An INFP can be quite warm with people he or she knows well.

INFPs are flexible and laid-back, until one of their values is violated. In the face of their value system being threatened, INFPs can become aggressive defenders, fighting passionately for their cause. When an INFP has adopted a project or job which they're interested in, it usually becomes a "cause" for them.

INFPs have very high standards and are perfectionists. Consequently, they are usually hard on themselves, and don't give themselves enough credit. INFPs may have problems working on a project in a group, because their standards are likely to be higher than other members' of the group. In group situations, they may have a "control" problem. The INFP needs to work on balancing their high ideals with the requirements of every day living. Without resolving this conflict, they will never be happy with themselves, and they may become confused and paralyzed about what to do with their lives.

They may be awkard and uncomfortable with expressing themselves verbally, but have a wonderful ability to define and express what they're feeling on paper. INFPs also appear frequently in social service professions, such as counselling or teaching. They are at their best in situations where they're working towards the public good, and in which they don't need to use hard logic.

INFPs who function in their well-developed sides can accomplish great and wonderful things, which they will rarely give themselves credit for. Some of the great, humanistic catalysts in the world have been INFPs.

INFP Strengths
  • Warmly concerned and caring towards others
  • Sensitive and perceptive about what others are feeling
  • Loyal and committed - they want lifelong relationships
  • Deep capacity for love and caring
  • Driven to meet other's needs
  • Strive for "win-win" situations
  • Nurturing, supportive and encouraging
  • Likely to recognize and appreciate other's need for space
  • Able to express themselves well
  • Flexible and diverse
INFP Weaknesses
  • May tend to be shy and reserved
  • Don't like to have their "space" invaded
  • Extreme dislike of conflict
  • Extreme dislike of criticism
  • Strong need to receive praise and positive affirmation
  • May react very emotionally to stressful situations
  • Have difficulty leaving a bad relationship
  • Have difficulty scolding or punishing others
  • Tend to be reserved about expressing their feelings
  • Perfectionistic tendancies may cause them to not give themselves enough credit
  • Tendency to blame themselves for problems, and hold everything on their own shoulders
Om ni orkade läsa så stämmer det faktiskt otroligt bra :D

Offentlighet & Sekretess

Hooh, vilka jäkla uppgifter vi får hela tiden. Som den här frågan t.ex. (som är 1 av 20):

 

Polismyndigheten i Västerbottens län begärde från socialnämnden i Umeå kommun att få ta del av personuppgifter på samtliga män mellan 18-45 år som hade stödboende eller på annat sätt fått kommunal omsorg och stöd inom stadsdelen Teg, d v s insatser av den enhet inom socialtjänsten som kallas socialpsykiatri. Begäran föranleddes av spaningsarbetet efter den s.k. Hagamannen. Sammanlagt tio överfall på kvinnor, varav bl a grov våldtäkt och försök till mord, tycktes kunna sammanföras till samma gärningsman. En hypotes i polisarbetet var att gärningsmannen kunde tänkas lida av en psykisk sjukdom. Utred socialtjänstens möjligheter att lämna ut dessa uppgifter:

 

a) för att personuppgifter (namn och födelsenummer) inte omfattas av sekretessen?

 

b) efter en skade-/menbedömning?

 

c) efter en intresseavvägning enligt generalklausulen?

 

d) till följd av lagstadgad uppgiftsskyldighet?

 

Trodde ändå att det skulle gå relativt fort att gå igenom dom här frågorna men ack så fel man kan ha :P

 

Undrar vad tusan man ska hitta på i helgen då, förutom att plugga då. Man kan ju faktiskt behöva pauser ibland också :). Madde jobbar natt så vi får se vad som sker. Jag gissar på film och godis iaf ;).

 

Idag har jag gjort korvsoppa vilket ledde till middag och sex matlådor, riktigt nice :). Tycker den soppan är supergod, recept finns här. :)


Glömde helgen!

Fredagen började väldigt bra :). F var här så vi gjorde ärenden, tog en fika och sådär :). Sen var det dags för halloween festligheter. Förfesten var jätte rolig och galen men sen gick det utför. Det var oändliga köer utanför station så hela upplägget gick i stöpet :/.

Lördagen spenderade jag hemma i Luleå :D. Jag fick busa med "min" underbaring Wille och bara ta det lugnt :). Minus några fylleresor till Boden :P.

På söndag kände jag för aktiviteter så jag ringde upp hemma och vi beslutade oss för en tripp till hägnan :). Mamma och Wille följde också med :). Man kan säga att det slutade som en photoshoot med Wille som tomte haha ;P. Får bjuda på lite bilder senare :)!

Men ingen rast och ingen ro, väl hemma igen så började vi laga kåldolmar :). Min mormor brukade alltid göra ursmaskiga kåldolmar och vi har inte ätit det på så länge så vi gav det ett försök. Men njaaaa, inget kan slå mormors!

Efter middagen så tog jag och F det lugnt, bastade och kollade lite tv. Båda två var rätt tärda efter helgen!

Måndagen innebar lunch med Malin och till fikat så fick vi påökning av resten av gänget :). Riktigt trevligt! Något som verkligen skulle behöva göras oftare! :)

Och innan hemresan så åkte jag och pappa för att hälsa på Emma, Wille och dom små kissekatterna :). Fick busa av mig lite till innan hemresan :P

There can be miracles when you believe

Sitter och sliter med tenta plugg och är så urless så det finns inte. Jag har haft föreläsning 9-15.30 och pluggat hemma från 16-21. Det känns verkligen som att allt går in genom ena örat och ut genom det andra. Det är så sjuuukt mycket information som ska rymmas på så liten yta.

Det är fruktansvärt jobbigt att slitas mellan uppgifter, tankesätt, självrannsakan, reflektioner och så vidare. Men jag vet att det ger resultat även om det inte alltid syns på papper.




RSS 2.0